Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

15.2.12

Μάθημα Υμνολογίας στο Ορθόδοξο Σχολείο του MaputoΤο Ορθόδοξο Σχολείο στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, στην αυλή του Επισκοπείου, συνεχίζει να προσφέρει κάθε Σαββατοκύριακο δωρεάν μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής

Χρειάζεται να επισημανθεί ότι γι' αυτή την πολιτισμική ώσμωση ενδιαφέρονται και ήδη φοιτούν (με ιδιαίτατη ζέση, ομολογουμένως) φτωχά παιδιά του Μαπούτο και όχι τόσο οι Έλληνες, όπως θα ανέμενε κανείς. Οι Έλληνες, έχοντας τις ανεπτυγμένες οικονομικές δυνατότητες, έναντι των εντοπίων, απασχολούν τα παιδιά τους με ιδιαίτερα μαθήματα διαφόρων κατευθύνσεων κι έτσι -ατυχώς- ατονεί η επαφή τους με την Επισκοπή. 

Παρότι προσωπικά δεν χάρηκα γι' αυτό, τούτο θα μπορούσε  να λειτουργήσει θετικά ως προς την εν γένει προσπάθεια του οικείου Επισκόπου κ. Ιωάννου, διότι έτσι δείχνεται στην πράξη ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία απευθύνεται όχι μόνον στους Έλληνες, αλλά στον κάθε ενδιαφερόμενον, αβίαστα και δίχως περιορισμούς, διακρινόμενη, όχι για τον απευκταίο εθνοφυλετισμό της, αλλά πρωτίστως για την ανοικτότητά της

Το ανωτέρω οπτικοακουστικό υλικό (και άλλες στιγμές, που περιοδικά θα παρακολουθείτε) αποτύπωσε ο γράφων κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Επισκοπή Μοζαμβίκης, βοηθώντας μάλιστα, με ορισμένες παραδόσεις Υμνολογίας, την κατεξοχήν υπεύθυνη τής όλης προσπάθειας κ. Μάρω Σπανούδη!

Από Ζάκυνθο πλέον 
π. Π. Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια: