Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

23.12.13

Συναντήσεις του Επίσκοπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη με Έλληνες Υπουργούς και Βουλευτές


Αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μοζαμβίκης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το μέλος της Σταύρο Κοντονή, βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., συναντήθηκε στα γραφεία της Βουλής με τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη. 

 Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης ενημέρωσε τους βουλευτές για το πνευματικό και κοινωνικό έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής σ' αυτή τη χώρα, για τα συσσίτια, το κέντρο ενημέρωσης – πρόληψης λοιμωδών νόσων (AIDS), το σχολείο, το κέντρο ψυχολογικής στήριξης κακοποιημένων γυναικών κλπ. Επίσης ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών στο αίτημα της Επισκοπής να της επιστραφεί από την Κυβέρνηση της Μοζαμβίκης το κτίριο «Αθήναιον», ώστε να λειτουργήσει ως ελληνικό, πολιτιστικό, πνευματικό κέντρο. 

 Οι δύο βουλευτές έδωσαν στον Επίσκοπο συγχαρητήρια για το πλούσιο πνευματικό και κυρίως κοινωνικό έργο της Ορθόδοξης Επισκοπής στη Μοζαμβίκη. Επίσης εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους στα αιτήματα της Ελληνικής Κοινότητας και της Επισκοπής Μοζαμβίκης για την απόσπαση Έλληνα εκπαιδευτικού στο Μαπούτο, για την απρόσκοπτη λειτουργία του κοινοτικού σχολείου, στο οποίο διδάσκονται η ελληνική γλώσσα και πολιτισμός. 

Οι δύο βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα ζητήσουν από το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, να ενεργοποιηθεί για τη στήριξη του αιτήματος επιστροφής του κτιρίου «Αθήναιον» από την κυβέρνηση της Μοζαμβίκης στην Επισκοπή και την Ελληνική Κοινότητα, ώστε να λειτουργήσει, αξιοποιώντας και το Πρόγραμμα ΛΟΓΟΣ, ως ελληνικό πολιτιστικό – πνευματικό κέντρο στο Μαπούτο.

Ανάλογες συναντήσεις είχε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Άκη Γεροντόπουλο και με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: