Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

3.12.13

Γόνιμη συνάντηση του Επισκόπου Ιωάννη με τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μοζαμβίκη Γεράσιμο Μαρκέτο


Συνάντηση είχε την περασμένη εβδομάδα ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης με τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μοζαμβίκη κ. Γεράσιμο Μαρκέτο, για να τον ενημερώσει σχετικά με την επαναλειτουργία του Ελληνορθόδοξου Ναού Αγίας Τριάδος Beira, καθώς και για την επικείμενη επίσκεψη του Αλεξανδρινού Προκαθήμενου στη χώρα, τον Φεβρουάριο του 2014. 

 Ο κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον κ. Πρόξενο για την μέχρι τώρα συνεργασία, καθώς και για την κάλυψη της μισθοδοσίας του Εφημέριου του Ναού π. Τιμοθέου Νυέμπο, με το ποσό των 3.000 δολαρίων για περίοδο έξι μηνών. Παράλληλα μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου για υγεία και πρόοδο στον ίδιο και τους οικείους του. 

 Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, μεταξύ άλλων αποφάσισαν την πραγματοποίηση επίσκεψης στην περιοχή Catembe, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκταση, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το δεύτερο ιεραποστολικό κέντρο της Επισκοπής, του οποίου τον θεμέλιο λίθο θα θέσει ο Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: