Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

23.4.14

Πασχαλινό γεύμα αγάπης στο Ιεραποστολικό κέντρο της Beira

 
Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην Μπέιρα, για πρώτη φορά μετά το 1976. Με το πέρας του Εσπερινού, προσφέρθηκε γεύμα αγάπης σε 500 άπορα άτομα, και λοιπούς νεοφώτιστους Ορθοδόξους και οικογένειες της περιοχής. 

Ο π.Τιμόθεος,  με την βοήθεια ομάδας εθελοντών, ετοίμασαν το φαγητό και όλοι μαζί κάθισαν σε κοινή τράπεζα στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Ναού. Η χαρά  και η ικανοποίηση ήταν μεγάλη, γεγονός που γέμισε με αισιοδοξία τους υπευθύνους της ιεραποστολής.
Ο π.Τιμόθεος μετέφερε τις Αναστάσιμες ευχές του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.Θεοδώρου και τόνισε στην ομιλία του, πόσο σημαντικό είναι να συγκεντρώνονται όλοι "επί τω αυτώ", όπως τα πρώτα χριστιανικά χρόνια τελούνταν οι "αγάπες". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: