Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

4.4.14

Εκδήλωση της Αγγλικανικής Εκκλησίας



Σε εκδήλωση τιμής προς το πρόσωπο του απερχόμενου Αγγλικανού Επισκόπου Dinis Sengulane παρευρέθη την Κυριακή 30.03.2014 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης.

Τον Αγγλικανό Επίσκοπο τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μοζαμβίκης, κ. Armando Emilio Guebuza, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, θρησκευτικοί άρχοντες του τόπου και πλήθος πιστών της Αγγλικανικής Εκκλησίας.


Η αγάπη και ο σεβασμός όλων στη Μοζαμβίκη είναι μεγάλη για τον κ. Sengulane, καθώς κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια για την συμφιλίωση των δύο αντιμαχόμενων πλευρών και την παγίωση της ειρήνης.

Σημειωτέον ότι η Α.Ε., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μοζαμβίκης, κ. Armando Emilio Guebuza σε προσωπική συνάντηση που είχε με τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Επισκοπή Μοζαμβίκης και ανανέωσε τα αισθήματα φιλίας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία και ζήτησε από τον Επίσκοπο κ. Ιωάννη να μεταφέρει τις ευχές του προς την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρον Β'.
Τέλος, ο κ. Sengulane ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιωάννη για την παρουσία του στην εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: