Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

22.4.14

Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου και λιτανεία του Επιταφίου πέριξ του Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Μαπούτο.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε στην Ιερά Επισκοπή μας και στον Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών Μαπούτο, η ακολουθία του Επιταφίου θρήνου και των Εγκωμίων, την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ.


Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ.Ιωάννης, ακολουθούμενος από τους Ορθοδόξους πιστούς,  σχημάτισαν λιτανευτική πομπή περιφέροντας τον Επιτάφιο του Καθεδρικού Ναού, τόσο στον περίβολο του Ναού, όσο και έμπροσθεν του "Αθήναιον",  κάτι το οποίο έχει να πραγματοποιηθεί από την επανάσταση του 1974 και την κρατικοποίηση του Μεγάρου, που ανήκε στην Ελληνική Κοινότητα της Μοζαμβίκης.
Κατα την διάρκεια της λιτανευτικής πομπή του Επιταφίου και στην είσοδο του "Αθήναιον", ο Θεοφιλέστατος τέλεσε δέηση υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων Ελλήνων κτητόρων του Μεγάρου.Δεν υπάρχουν σχόλια: